ROCK, van bouwen naar wonen met big bang
In april 2021 is Hazenberg gestart met de bouw van de 75 appartementen voor jongeren aan het Stationsplein. Twee maanden later dan gepland, door vertraging in het aansluiten van het noordelijk deel door Enexis, heeft Alwel van 18 juli tot 21 juli de sleutels uitgereikt aan de nieuwe jonge bewoners. Die gelijk fanatiek met het inrichten van hun woning aan de slag gingen. In de middag van de laatste dag van de sleuteluitreikingen hebben we gelijk de overgang van bouwen naar wonen met een big bang ingeluid.
rockx8
Met luid tromgeroffel en applaus van omwonenden, bewoners, X-El-ers, Alwel-ers, gemeente ambtenaren en bouwers werd door Frie van Dartel (buurtbewoner en fanatieke fotograaf van sloop en bouw) en Isabelle Borghouts (voorzitter Wijkbelang Centrum-Oost), de naam van het complex Rock onthuld. Daarna gingen alle aanwezigen met een cocktail ‘on the rocks’ naar binnen om naar de speech van Alwel bestuurder Karo van Dongen te luisteren en te toasten op het begin van het nieuwe wonen in Rock.
rockx9
Dit begin werd nog eens extra bekrachtigd met de coverband 'Tot Dan' die 'We will rock you' speelde en jonge dansers op de galerijen van het atrium. Niet alleen een begin van wonen, maar ook van een nieuw woonconcept waarbij samen delen en ontmoeten onderdeel uitmaken van het wonen. De jonge bewoners delen samen fietsbergingen, dakterrassen, het atrium, een wasruimte en een gemeenschappelijke ruimte. Al deze gemeenschappelijke ruimten worden beheerd door de Local Hero Robin Huijskens. Hij zorgt tevens voor orde en netheid in Rock en het contact met de buurt. In de nabije toekomst hopen we ook een deelauto bij het complex te plaatsen.
Alwel houdt de website XELalwel.nl nog een half jaartje in de lucht, hier kunt u alle gebeurtenissen van de afgelopen 5 jaar van begin tot eind nog eens doorkijken en op de hoogte blijven van activiteiten en gebeurtenissen in Rock.
(foto’s : DeBruun Fotografie)

rock10