Yoga & Meditatie in De Linde een weg naar harmonie en bewustwording
Bij de woorden ‘Yoga & Meditatie’ gaat het om bewustzijn, aandacht, zelfkennis, innerlijk welzijn en verbinding. In de Yogalessen combineer ik verschillende yoga- en meditatievormen o.a. oefeningen uit de HathaYoga, DruYoga en Mindfulness. Yoga is een wijsgerig systeem dat lichaams- en balansoefeningen, ademhaling, meditatie en ontspanning op een uitgebalanceerde manier met elkaar verbindt.

IMG_3145

Yoga kun je doen om verschillende redenen; je wilt bewuster en met minder stress leven, je hebt een steeds terugkerende klacht. Je wilt in beweging blijven, in contact komen met jezelf en je lichaam. Misschien zoek je innerlijke rust en balans. Ongeacht je reden, Yoga heeft altijd een positieve uitwerking. De waarde van Yoga en Meditatie werkt door in je dagelijkse leven.

Yoga is actieve ontspanning zonder je lichaam te belasten. Je bouwt souplesse, kracht en concentratie op. Je werkt met respect voor jezelf en bepaalt zelf je grenzen. Yoga leert je om bewuster te ademen. Je krijgt aandacht voor wat je nodig hebt. Zo kun je stressgevoelens en aanverwante ongemakken beter loslaten.

Ontspanning kun je leren. Wat je tijdens de lessen leert, wordt op den duur iets van jezelf en daardoor toegankelijk voor je, ook op andere momenten. Je zult ervaren dat je beter in balans komt met jezelf, met je omgeving en de natuur. Je komt thuis in jezelf.

De Yogalessen zijn in principe voor iedereen toegankelijk. De oefeningen en houdingen voert iedereen op zijn of haar eigen niveau uit.
De les begint met het achter ons laten van de indrukken van de dag. Daarna doen we standaard een warming-up als voorbereiding voor verschillende oefeningen die ons lichaam sterker en soepeler maken, in het bijzonder van de wervelkolom. De les wordt afgesloten met een (meditatieve) ontspanningsoefening.

Heb je interesse dan kun je met mij contact opnemen voor een gratis kennismakingsles. Zie de advertentie elders in dit blad. Een les kost 7,50 euro en duurt anderhalf uur. Er is lesmogelijkheid op maandagen om 18.30u, dinsdag- en vrijdagochtenden om 11u. Ook worden er regelmatig, o.a. ook als lesinhaalmogelijkheid, meditatielessen en ademsessies gegeven. Ik beteken graag iets voor je,

Namasté, Nicole Blankers Yoga & Meditatie

Yoga & Meditatie
Lessen in wijkgebouw De Linde
Info: 06 33 68 96 13 blankersnicole@hotmail.com

Nicole Blankers


yoga