STEUNREGELINGEN VOOR LAGE INKOMENS
De gemeente Etten-Leur heeft verschillenden regelingen om gezinnen met een laag inkomen te ondersteunen. Hier een overzicht.
Maatschappelijke participatie
Voor lidmaatschap van verenigingen, cursussen of abonnementen zijn er mogelijkheden via www.meedoenhartvanwestbrabant.nl. U kunt tot € 200 aanvragen per gezinslid. Ook het schoolfonds, de tijdschriftenregeling en diplomazwemmen die hier onder worden beschreven kunt u hier aanvragen!

Schoolfonds
U kunt tot € 90 ontvangen als bijdrage voor kosten voor schoolgaande kinderen. En € 225,- bij de overstap naar de middelbare school.

Tijdschriftenregeling
Voor schoolgaande kinderen worden kosten van een abonnement voor de Bobo, Okki, Wild van Freek en National Geographic Junior vergoed.

Diplomazwemmen
De gemeente vergoedt kosten voor de lessen voor het A-diploma bij zwembad De Banakker. Aanvragen bij bovenvermelde website.

Vakantieregeling
Voor kinderen (6 t/m 15 jaar) kunt u een vergoeding tot € 100,- krijgen voor bijv. een kamp, kindervakantiewerk of een uitstapje. Haal het aanvraag-formulier bij het Werkplein (Roosendaalseweg 4). Of bel 076 750 35 00.

Stichting Leergeld
De Stichting Leergeld vergoedt lidmaatschap bij verenigingen, sportclubs, muziekles maar ook kosten voor school. Voor meer informatie en de aanvraagmogelijkheid kijkt u op www.leergeldnoordwestbrabant.nl.

Kijk op www.etten-leur.nl, kies: Inwoner Alle onderwerpen Uitkering en inkomen voor meer informatie. Gewoon doen als u het nodig heeft!