BUURTPREVENTIE CENTRUM-OOST
page20image27516416

Het was me wat, die Corona periode! U, maar ook wij van Buurtpreventie waren het heel erg beu. Hoewel… we konden toch gewoon ons tochtje lopen, maar we moesten op tijd binnen zijn. En als we iemand aanspraken een mondkapje op.
Ikzelf heb heel erg veel gelopen in deze maanden. Gewoon door de wijk en met extra ogen bekijken of alles rustig, dan wel goed was.
Het parkeren van grote werkbussen is een doorn in het oog van veel mensen. Ze staan halverwege de straat ofwel met de achterkant in de tuintjes van de gemeente. Of ze staan zelfs op het gras geparkeerd. Bij de parkeerplaats naast het station zijn grote parkeerplekken bestemd voor bussen en campers. We wonen in een wat oudere wijk, waar veel oudere mensen hun uitzicht belangrijk vinden. We hebben vele reacties gekregen toen we een opmerking op Facebook plaatsten. Niet iedereen was begripvol, maar we hopen zo een bijdrage te kunnen leveren zodat Centrum Oost voor iedereen een fijne wijk is.
Als u dit berichtje leest hebben we onze eerste bijeenkomst met de Buurtpreventisten weer gehad. Eindelijk kunnen we weer met elkaar bespreken wat ieder meegemaakt heeft tijdens zijn/haar rondje. Ook de gemeente en de politie en handhavers leveren daar hun bijdrage.
We hebben afscheid genomen van wijkagent Richard Konings en wijkagente Jutka de Rooij verwelkomd. We hopen op een fijne samenwerking! Ook afscheid genomen van Frank van de Sande, coördinator van Buurtpreventie vanaf het begin, die nu na een verhuizing stopt.
Mocht u mee willen doen? Loop eens met ons mee en bekijk dan of het wat voor u is. ‘Veiligheid voorop’ in onze wijk Centrum Oost!
Corry Musters-Hendrikx
buurtpreventie