Afvalinzameling plastic en nieuwe website
 
Het plastic, blik en drankkarton (PBD) afval gaat van straat. We gaan van 2-wekelijkse huis-aan-huis inzameling bij de verzamelplekken en haken op straat, naar altijd beschikbare ondergrondse containers bij u in de buurt. Vanaf nu kunt u uw PBD-afval kwijt in 26 containers die verspreid staan over de gemeente. Op deze manier houden we samen de leefomgeving en gemeente schoon en voorkomen we ergernissen over zwerfafval. 
 
Bij bijvoorbeeld supermarkten stonden al ondergrondse containers voor plastic. In september hebben we extra ondergrondse containers geplaatst voor de inzameling van PBD-afval in de wijken. Gemeente Etten-Leur vindt het belangrijk om afval te scheiden en uiteindelijk zo veel mogelijk materialen te kunnen hergebruiken als nieuwe grondstoffen. Dat is beter voor onze planeet, onze leefomgeving en onze portemonnee. Daarom is en blijft de slogan: Afval3xBeter!
 
Alle informatie leest u op de nieuwe website en app: Afval3xbeter.nl Etten-Leur maakt gebruik van een nieuwe, verbeterde website en app voor afval: Afval3xbeter.nl. U vindt daar de afvalkalender met inzameldata, nieuws, en alle informatie over afvalinzameling. Op de nieuwe website én app vindt u ook overzichtelijk en gepersonaliseerd alle informatie over afval en recycling hiervan, nadat u inlogt met uw postcode. De Afval3xbeter app is te downloaden in de App Store of via de Google Play Store. We maken dus niet langer gebruik van mijnafvalwijzer.nl. U kunt nu meer dingen zelf online regelen, op het moment dat het u zelf uitkomt. Zo vraagt u bijvoorbeeld een nieuwe milieupas aan als dit nodig is, of een (extra) container, of maakt u een afspraak om grof vuil op te laten halen. Lukt het u niet via de website of app? Bel dan het gratis afvalnummer: 0800 – 333 66 99. We helpen u graag verder. 
 
 
plastic en nieuwe website