BUURTPREVENTIE CENTRUM OOST

Pasted Graphic

Iedere maand hebben wij, de leden van Buurtpreventie Centrum Oost, een bijeenkomst in de Linde. Daar horen we de informatie die vanuit de Gemeente en Politie komt waar we op kunnen letten tijdens de patrouilles door de wijk.
Maar ook wat de deelnemers ( lees 'Buurt - Preventie - lopers' ) meemaken en horen van onze wijkbewoners op hun routes door de straten.

Zoals men ook in de kranten kan lezen is het aantal inbraken sterk verminderd nadat Buurtpreventie in Etten - Leur is opgestart. In Centrum Oost is Buurtpreventie het langst actief , vanaf 2013 .

Via de politie kregen we de tip om te letten op woningen waar het licht niet aan is en (waarschijnlijk) niemand thuis is. Daar kunnen we de 'blauwe - lampen - kaart' in de bus doen. Tijdens onze rondgangen door de wijk zien we namelijk nogal eens dat huizen helemaal donker zijn. Dat is een uitnodiging aan het inbrekersgilde om eens binnen te kijken. Vandaar onze oproep om, als u op pad gaat, toch een lichtje aan te doen achter de gesloten gordijnen.

Meer tips vindt u op:
www.politiekeurmerk.nl/preventietips.

Indien u dit wenst kunt u de 'blauwe - lampen - kaart' verkrijgen bij Buurtpreventie Centrum Oost.
Ook als u met Buurtpreventie mee wil gaan doen of eens w il proefdraaien. U kunt ons bellen of mailen hierover.
Alles gebeurt, omdat u, en ook wij, graag in een veilig Centrum Oost willen wonen!

Tel: 06 - 12039040
mail: bpcoel@yahoo.nl
Facebook : buurtpreventie.COEL
Corry Musters - Hendrikx: coördinator Buurt Preventie Centrum Oost