30 JAAR WIJKBOEKJE WIJKBELANG wijkboekje30

Ja, u ziet het goed. Op de voorpagina van dit wijkboekje staat in het klein de afbeelding van ons allereerste wijkboekje. Dertig jaar geleden!!!!

De tijd gaat snel. Dertig jaar geleden startten wij met onze activiteiten op verschillende locaties in onze wijk. Na veelvuldig overleg met de gemeente kregen wij een vaste stek op het Vincent van Goghplein. Een eigen wijkgebouw!! We gaven het pand ook een naam: ’t Palet. Op de foto ziet u wethouder Felix de Bekker het bord aan de gevel onthullen.

Veel is er georganiseerd in en om ons wijkgebouw. We denken dan bv. aan het jaarlijks terugkerende pleinfestijn in een grote tent op het plein, de goed bezochte rommelmarkten, Sinterklaas, halloween, straatspeeldag en nog een heleboel meer. Helaas door bezuinigingen van de gemeente werd het pand afgestoten. Het voormalige gebouw van de Appelgaarde werd verbouwd en wij hebben als wijkvereniging onze activiteiten voortgezet in het verbouwde en vergrote pand. Deze kreeg de naam De Linde en is op 25 september 2015 als multifunctionele accommodatie officieel geopend. Onze naam ’t Palet is niet verloren gegaan. Beugelclub ’t Palet presenteert zich in iedere uitgave van dit boekje. Zo blijft de naam toch voortbestaan .

Diverse personen van het eerste uur zijn nog steeds betrokken bij onze activiteiten. Een applausje waard!


Dertig jaar zijn omgevlogen. Mochten wij hieraan nog extra aandacht geven, zal dit bekend gemaakt worden via diverse kanalen.


Isabelle Borghouts