JOS MUIJS VAN ALWEL STELT ZICH VOOR
jmuijs
Beste wijkbewoners,

Het is alweer even geleden dat u iets gehoord of gelezen heeft over het project Spraakmakend. Weet u het nog? Woningcorporatie Alwel, gemeente Etten-Leur en Wijkbelang Centrum Oost hadden samen met studenten van Avans allerlei projecten in gang gezet om de wijk bruisender te maken. Eén van die projecten is Spraakmakend: op vijf gevels van huurwoningen zetten we mooie gedichten, geschreven door mensen uit de buurt. Corona legde onze ideeën even stil. Nu willen we toch proberen om dit leuke plan weer op te pakken.
De studenten van Avans zijn weer naar school. Ze komen niet meer terug naar Etten-Leur om dit project af te maken. Dat is ontzettend jammer, maar wel begrijpelijk. Daarom overlegde Alwel met de Etten-Leurse kunstenaar Mario Pasetto hoe we nu verder moeten.
Pasted Graphic
Met een kleine groep aan de slag We hebben de vijf bewoners van de huurwoningen én de gedichtenmakers gevraagd om met ons mee te denken over de aanpak. Of anderen kunnen meehelpen met de uitvoering, kunnen we nu nog niet zeggen. En of het dit jaar nog gaat lukken is ook nog onzeker. Wel zijn we vastberaden dat project Spraakmakend zijn naam eer aan gaat doen en bijdraagt om de wijk Centrum Oost bruisender te maken.
Wilt u meer weten mail mij dan gerust.
Jos Muijs
Wijkconsulent Alwel J.muijs@alwel.nl