BUURTPREVENTIE CENTRUM-OOST
co08

De donkere dagen zijn weer aangebroken.
Het waait en regent meer en is veel kouder dan in de zomer. In de straten zijn meer donkere plekken waar we goed moeten rondkijken of alles ok is.Doet u ook mee door donkere plekken vlak bij uw huis te verlichten? 24-06
De laatste maanden zijn we ook anders en bijzonder actief geweest met Buurtpreventie (BP)
Zo zijn we gaan wandelen met Michel.
Michel is een ex-politieagent en is op een avond met BP gaan wandelen en gaan kijken in de wijk zoals een inbreker of iemand die iets kwaad wil, kijkt naar de huizen in de wijk. Sommige wijkbewoners zagen ons bezig en kwamen vragen wat we deden.Dus aan deze mensen we hebben uitleg gegeven. Heel apart was het dat we gewezen werden op zaken, waar wij niet aan zouden denken als we in de wijk rondlopen. Aan ramen met scharnieren aan de buitenkant die zo los gemaakt kunnen worden. Aan opstapjes waarmee men zomaar binnen kan komen.
24-07
We kwamen ook op een adres waar de garagedeur open was en deze garage stond vol met prachtige fietsen. Fietsen die zo meegenomen konden worden. We wilden natuurlijk deze wijkbewoners waarschuwen. We hebben aangebeld, maar er was ook niemand thuis!!!
We zijn ook snelheden gaan meten met laserguns. In meerdere straten in Centrum Oost hebben we de snelheid van passerende auto’s gemeten. Dit omdat men (ook in de krant) opmerkte dat er in meerdere straten te hard gereden wordt. Ook dat hebben wij opgemerkt in onze wijk.

24-08
Ziggo: 44, KPN: 1473, Telfort: 1473, Odido: 857,Caiway: 12 Samen gezond leven Etten-Leur
Een andere activiteit waren de tv-opnamen voor het programma Hart voor senioren door mevr. Els Langen. We willen ook meer reclame maken voor Buurtpreventie (Centrum Oost) omdat we graag meer leden zouden willen hebben. Ook jongeren kunnen mee doen met Buurtpreventie. De opnames werden vakkundig opgenomen door Marvin en Els stelde ons de vragen.
Het programma is te bekijken op donderdag 14 december vanaf 10 uur ’s morgens met herhaling ieder uur op Zuidwest TV2 (Ons West Brabant).

buurtpreventie