SAMENTUIN VAN GOGH: NOG BETER NIEUWS!

Mijn vorige stukje voor het wijkboekje van september tot december ging over het feit dat wij als Samentuin nog tot augustus 2023 op het terrein van Amarant verder mochten gaan met tuinieren, de schoolkinderen ontvangen en meer tijd zouden hebben om een nieuw terrein te vinden voor de Samentuin. Er waren volgens ons nog 2 mogelijkheden nl. meedoen in de bouwplannen voor het Jeugdland terrein tussen de Wipakker en de Lambertusstraat en een stuk tuin van de parochie van de Lambertuskerk.
CO-Tuin1
Het Jeugdland terrein viel af omdat het plan weer gewijzigd moest worden en wij daar dus direct niet terecht konden. Jaren zonder tuin zou het einde van de Samentuin betekenen en dus werd de parochie gevraagd om een deel van hun tuin ter beschikking te stellen voor een nieuwe Samentuin en dat is gelukt.CO-tuin2
CO-tuin3

Wel moeten we nog wat praktische afspraken met hen maken hoe we gaan tuinieren en elkaar kunnen helpen.
De komende tijd zullen we het dus druk krijgen om alles in orde te maken voor de verhuizing en nieuwe percelen aan te leggen. Ook moet natuurlijk bekeken worden wat er allemaal mee moet naar de nieuwe locatie aan de Lambertusstraat en vooral ook op welk tijdstip, want we moeten wel met de zaai- en oogsttijden van de verschillende planten rekening houden.
Wij (de vrijwilligers) zijn in ieder geval heel bij met deze kans om door te gaan met de Samentuin en hopen daar lang te blijven tuinieren. Voor de schoolkinderen verandert er gelukkig ook weinig want we blijven dicht in de buurt.
Verder wil ik nog een pluim geven aan de mensen van Surplus die meegewerkt hebben aan de gezamenlijke wijklunch voor wijkbewoners en de schoolkinderen die het hele seizoen op de Samentuin gewerkt hebben.
Het eten was heerlijk en volgens mij heeft iedereen genoten van een gezellige lunch.
CO-tuin4
Hilvert Boelmans