POEZIE OP GEVELS HUURWONINGEN CENTRUM-OOST
De eerste gevels van Alwel huurwoningen in de wijk zijn verrijkt met poëzie! In Centrum-Oost deden bewoners en andere geïnteresseerden inspiratie voor gedichten op tijdens een wandeling in de wijk, begeleid door dichter/ poëzierecensent Herbert Mouwen. Zijn opdracht "Kijk, voel, ruik en luister. Vertaal dit naar een kort, maar krachtige tekst." Het leidde tot 26 ingezonden gedichten die door een jury werden beoordeeld. De drie winnende teksten werden vormgegeven door kunstenaar Mario Pasetto en ReclameXperts zette ze in januari op de huurwoningen. De teksten zijn afkomstig van de plaatselijke dichters: Antoni Barten (in de Stationsstraat en Dr. Mollerstraat) en Jacques Nagelkerke (in de Lambertusstraat).
Wijkconsulent bij Alwel, Jos Muijs, coördineerde het project en begeleidde studenten van Avans die dit idee bedachten: “Het leuke van kunst is dat het gedachtes prikkelt en leidt tot interessante gesprekken. Juist dan verbindt kunst mensen met elkaar. Wat mij betreft is dit daarom een prachtige manier om de wijk leefbaarder te maken door verbinding te leggen.”
En het smaakt naar meer. Ben je huurder bij Alwel, woon je in een hoekwoning en wil je ook een spraakmakende tekst op de zijgevel van je huis? Neem gerust contact op met Jos Muijs, tijdens kantooruren: 088 255 2000 of j.muijs@alwel.nl.
poe1poe3

poe2