KENNISMAKEN MET MARTEN VOETMAN
page14image25420944
Hallo, ik ben Maatschappelijk Opbouwwerker Marten Voetman. Ik ben 58 jaar geleden geboren in Geldrop en woon met mijn vrouw en mijn drie kinderen al ruim dertig jaar gelukkig in Tilburg.
Ik werk ook al meer dan dertig jaar heel plezierig als maatschappelijk en welzijnswerker. Sinds begin dit jaar als Maatschappelijk opbouwwerker voor Surplus in Etten-Leur en Moerdijk.

In mijn werk ben ik ondersteunend aan bewonersinitiatieven. Ik zoek het contact, leg verbanden en verbindingen. De laatste jaren is de aandacht van leefbaarheid in de buurten verschoven van veiligheid in de straat naar meer de Zorg, hoe kunnen we veilig en vertrouwd langduriger thuis blijven wonen, zelfstandig en met hulp van en aan elkaar. Ik richt me dus wat meer op de kwetsbare burger, zowel ouderen als jongeren. Met hen het gesprek aangaan om het isolement wat te verbreken en verbindingen met de wereld te leggen is steeds weer een uitdaging. En wat leuk dat ik dat nu in Etten- Leur mag doen, ook in de wijken Centrum Oost en Centrum West.

Ik zit in de Ondernemingsraad van Surplus, omdat ik sterk geloof in vakbondswerk en belangenbehartiging. Ik ben ook vertrouwenspersoon binnen Surplus en de Riethorst, voor collega’s en vrijwilligers.

Als echte Brabander ben ik een mens van “Doe maar gewoon”. Ik praat veel en gemakkelijk, met een duidelijke Brabantse tongval, waar ik me helemaal niet voor schaam. Ik houd van het goede leven en probeer er samen echt iets van te maken. Ik ben streng voor mezelf, ben vegetariër de laatste 45 jaar, ben erg bezig met energie en duurzaamheid, probeer met de auto en de motor (een dikke Pan1300) al langer niet al te hard te rijden. Ik heb geen 9 tot 5 mentaliteit, ik geloof dat je buurten en wijken pas leert kennen als je er ook na vijf uur ’s middags en in het weekeinde naar toe gaat. Ik hoop jullie te ontmoeten!

Bel, of liever, stuur een bericht of mail me. marten.voetman@surplus.nl en 0610-926 259 (mijn kantoor Etten-Leur zit in de Kerkwerve).