XEL VOLLEDIG GEVULD!
page20image64537152
Vanaf 1 april 2019 is XEL volledig gevuld met ondernemers en bewoners. Daar zijn wij erg blij mee. We spelen dus blijkbaar goed in op een behoefte van jongeren en de wijk. Fijn ook om te zien dat de omgeving daardoor steeds meer gaat bruisen, dat er licht brandt in het gebouw, dat er mensen in- en uitlopen zonder dat er sprake is van overlast. Daar zijn we met zijn allen heel attent op. Als u dat anders ervaart? Neem gerust contact op, want we willen het voor iedereen gezellig houden.
Veel gebeurd
Er is in korte tijd veel voor elkaar gebracht. De onderlinge samenwerking tussen ondernemers en bewoners maar zeker ook met de omgeving verloopt prima. Het gebouw aan het Stationsplein 23-25 blijkt erg populair. Alwel speelt dus blijkbaar goed in op behoeften van jongeren tussen 18-30 jaar. Lees hieronder wat er o.a speelt.
Nr 23: Wonen en hippe werkplekken
Er wonen nu 6 mensen boven nr 23. Ze delen o.a. een wasmachine, wasdroger en maken gebruik van een gezamenlijke keuken. De sfeer onderling is prima. Ze zijn ook allemaal druk met werk of studie. De hippe werkplekken op de bovenste verdieping zijn nu een paar weken open. Tijdens kantoortijden kan iedereen daar (gratis) werken aan zijn/haar studie.
Jonge mensen kunnen dan met hun laptop onder de arm in een sfeervolle omgeving hun studie opdrachten verder uitwerken. Het is fijn als “de wijk” hiervoor ook promotie maakt.
Nr 25: Creatief ondernemen en ontmoeting
Alle creatieve ruimtes (23 stuks) zijn inmiddels bezet door ondernemers of organisaties. Er zijn teveel verschillende gebruikers om ze nu allemaal op te noemen. We noemen er daarom een paar zonder de anderen tekort te willen doen. Met de komst van Lenti & Contenti heeft XEL op dit moment een zeer aantrekkelijke koffie- en lunchruimte met terras. Dat biedt voor velen iets extra’s. Ook ontmoetingen voor de wijk, presentaties over de nieuwbouw, deelauto of verkiezingen kunnen er perfect gehouden worden.
Eigenaar Robin ontvangt iedereen zeer hartelijk. Informeer naar de mogelijkheden.
De Sport & Art Area is volledig ingericht. Mabuhay draait supergoed en biedt ruimte voor tal van zelfverdedigingssporten. Kom gerust een kijkje nemen.
Er zijn creatieve werkplekken waar iedereen gratis gebruik van mag maken. De ruimte heeft werkbanken om bv. een knutselcursus, cursus bloemschikken, fotografie, of (tuin) ontwerp te organiseren. Dat mag u zelf doen. XEL stelt de ruimte gratis beschikbaar. Heb je een idee, bij XEL mag je dat zelf uitvoeren.
De Josjes heeft een theaterzolder ingericht en daar zijn zij en wij erg blij mee. “De Huiskamer” heeft een toffe inrichting met een eigen podium. Daar gaan we in de komende weken tal van gezellige activiteiten organiseren. Van Karaoke, tot huiskamerconcert, van lezing tot tentoonstelling.
Bijzonder is ook dat de groep “Elkander” (jongeren met een lichte verstandelijke beperking) zijn weg naar XEL heeft gevonden en daar maandelijks een ontmoeting heeft.
Tenslotte
Op 1 april zijn de plannen voor de nieuwbouw gepresenteerd. Bij het schrijven van dit stukje hadden wij nog geen zicht op de inhoud.
Tip: Loop gerust bij XEL eens binnen en kom kijken naar de eerste tekeningen die we daar ophangen. Het belooft een bijzonder appartementen gebouw te worden voor onze jongeren. XEL is en blijft in beweging. Het pand bruist zoals we hadden gehoopt. De ontwikkelingen gaan snel.
Blijf ons volgen: op www.facebook.com/xelalwel of bezoek de website www.xelalwel.nl.
Heb je vragen, wil je iets organiseren? Wellicht is er dan ook voor jou nog een mogelijkheid in het pand. Neem gerust contact op met Peter van Dorst 06-25040269 (projectleider XEL).